Virtuaali-Maija tarjoaa virtuaalista päivätoimintaa mielenterveyskuntoutujille ensimmäisenä Pohjanmaalla

PSPY aloitti toukokuussa mielenterveyskuntoutujien virtuaalisen päivätoiminnan. Toiminta toteutetaan Laihialla sijaitsevassa Päivätoiminta Meijerissä yhteistyössä Laihian kunnan kanssa. Virtuaali-Maija on Pohjanmaalla ainoa laatuaan, sillä kyseessä on maakunnan ensimmäinen toteutus vastaavasta toiminnasta.

Virtuaali-Maija on mielenterveyskuntoutujille suunnattu palvelu, joka tarjoaa päivätoimintaa virtuaalisesti. Palveluun osallistutaan helppokäyttöisillä laitteilla, jotka on hankittu PSPY:n ja Laihian kunnan perusturvan yhteistyönä. Virtuaali-Maija tuokiot järjestetään kahdesti viikossa ja ne kestävät tunnin kerrallaan.

Harjoitteluvaiheessa virtuaaliryhmiin osallistuu ohjaajien lisäksi kahdeksan asiakasta, jotka ovat valikoituneet mukaan Meijerin nuorten aikuisten asiakasryhmästä. Heidän kanssaan virtuaalitoimintaa pilotoidaan vuoden 2020 ajan, minkä jälkeen toimintaa tarjotaan myös muille mielenterveyskuntoutujille. Virtuaali-Maijan vetäjinä puolestaan toimivat Meijerin toimintavastaava Anja Paksu ja ohjaaja Maija Nyysti. He ovat suunnitelleet ohjelmaa elokuun loppuun saakka, ja mukana on keskusteluja esimerkiksi mielen hyvinvoinnista, ajankohtaisista uutisista ja kotiin liittyvistä asioista. Ohjelmasta haluttiin koostaa mahdollisimman monipuolinen, jotta jokainen löytäisi itselleen mieluista sisältöä. Samalla pystytään testaamaan, mikä on erityisesti osallistujien mieleen.

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Johanna Yliviitala on jo pidemmän aikaa käynyt keskusteluja mielenterveyskuntoutujille suunnatusta virtuaalipalvelusta eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Viime vuoden lopulla asiaan saatiin uutta vauhtia, kun sovittiin tarkemmista suuntaviivoista ja laitehankinnoista. Lisäksi PSPY:ltä käytiin tutustumassa Vaasan kaupungin virtuaaliseen Alvar-palveluun, joka toimii samoilla lisensseillä kuin Virtuaali-Maija.

”On mahtavaa, että virtuaalipalvelu päästään vihdoin toteuttamaan käytännössä. Virtuaali-Maija tuli nyt muutenkin hyvään saumaan, koska koronaviruksen aiheuttamat muutokset perinteisessä asiakastyössä ovat antaneet ohjaajille mahdollisuuden perehtyä ja suunnitella rauhassa ja vauhdittaneet koko palvelun käyttöönottoa”, Yliviitala iloitsee.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.