Syksyn uudet tuulet Mahiksessa

Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen jäsenyhteisö Mahiksessa (Mahdollisuuksien talossa) ollaan uuden äärellä, sillä Mahis on muuttanut ja laajentanut toimintaansa. Olemme suunnitelleet neljä uutta kokonaisuutta, jotka sisältävät eri teemoihin liittyviä kursseja ja ryhmiä.

Mahis on matalan kynnyksen jäsenyhteisö, jonka tarkoituksena on tukea mielenterveyttä, sosiaalista hyvinvointia ja toimintakykyä. Jäsenyhteisön ohjaajat ovat viimeiset kuukaudet suunnitelleet ja pallotelleet ideoita toiminnan muutoksesta, ja syyskuusta 2019 alkaen muutokset päästään toteuttamaan käytännössä.

Kuten ennenkin, Mahiksen toiminta rakentuu erilaisista ryhmistä ja kursseista, joiden lisäksi järjestetään erilaisia tapahtumia ja retkiä. Nyt kuitenkin kurssit ja ryhmät on jaoteltu eri kokonaisuuksiin, jotka ovat:

 

  • Elämäntaidot
  • Luovuus
  • Liikunta
  • Voimaa vertaisuudesta

 

Elämäntaidot-kokonaisuus keskittyy vahvistamaan jokapäiväisiä taitoja, ja se sopiikin hyvin matalan kynnyksen sosiaaliseen kuntoutukseen. Arjenhallintaa, vuorovaikutustaitoja, osallisuutta ja pystyvyyden tunnetta kartutetaan luentojen ja käytännön kautta.

Luovuus-kokonaisuuden tarkoituksena on tukea luovuutta, edistää itseilmaisutaitoja sekä tukea mielen hyvinvointia. Liikunta-kokonaisuuden ryhmissä puolestaan pääset jatkamaan tutun lajin parissa, mutta myös kokeilemaan uusia liikuntamuotoja. Kokonaisuuden tarkoituksena on tukea ja kannustaa liikkumaan. Esimerkiksi perjantaisin voit osallistua Perjantain ryhmäliikunta -ryhmään, joka alkaa lämmittelyllä ja lihaskuntotreenillä. Lopuksi tanssitaan ja venytellään tunnin ajan. Lisätietoja ryhmästä voit käydä lukemassa täällä (ryhmän mainos, pdf).

Voimaa vertaisuudesta -kokonaisuus muodostuu erilaisista vertaistukiryhmistä, keskusteluryhmästä, luennoista ja vertaiskeskusteluista. Vertaistuki tarjoaa sekä henkistä että konkreettista käytännön tukea, ja se voi toimia suurena apuna kuntoutumisessa. Kokonaisuuteen kuuluu esimerkiksi Eläkeportilla-ryhmä, jossa opetellaan eläkeläisen elämäntaitoja yhdessä. Ryhmä järjestetään viikoilla 42–49, ja siihen voi ilmoittautua 11.10. asti. Lisätietoja löydät täältä (ryhmän mainos, pdf).

Mahiksen muutoksen myötä myös jäsenkirje on uudistunut. Täällä voit käydä katsomassa, miltä syksyn uusi jäsenkirje (pdf) oikein näyttää.

Syksyllä 2019 aloitamme myös kuukausittaisten uutiskirjeiden lähettämisen – kerromme, mitä Mahiksella on menossa juuri kyseisenä kuukautena, esimerkiksi uudet ryhmät, retket ja tapahtumat. Liity postituslistallemme, niin pysyt ajan tasalla! Tilaa uutiskirje täällä.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.