Ääni kokemusasiantuntijuudelle -hankkeen logo mustavalkoisena.

ÄÄNI KOKEMUSASIANTUNTIJUUDELLE -HANKE

Ääni kokemusasiantuntijuudelle – En röst åt erfarenhetsexpertisen on vuoden 2020 alussa alkanut kolmivuotinen hanke. Tavoitteena on luoda Vaasan alueelle toimiva järjestelmä kokemusasiantuntijoiden koordinointiin, perus- ja jatkokoulutuksiin sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kouluttamiseen.

 

Kokemusasiantuntijoiden koordinointi pitää sisällään rekisterin keräämisen ja ylläpitämisen, markkinoinnin ja mainostamisen, työtehtävien välittämisen sekä kokemusasiantuntijoille järjestettävät säännölliset tapaamiset. Hanke toimii kokemusasiantuntijoiden kouluttajana, mentorina ja edunvalvojana, toisaalta myös kokemusasiantuntijuuden asiantuntijana.

 

Hankkeen aikana järjestetään kolme peruskoulutusta (kaksi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen), yksi jatkokoulutus sekä jaetun asiantuntijuuden koulutukset henkilökunnalle. Tämän lisäksi hankkeen puitteissa järjestetään kaikille avoimia tapahtumia, joiden tarkoituksena on stigman poistaminen ja tiedon levittäminen.

 

Hanke tekee laajaa yhteistyötä Vaasan kaupungin, Mustasaaren kunnan, Laihian kunnan, Rannikko-Pohjanmaan sosiaali- ja perusterveydenhuollon kuntayhtymän, SOnet BOTNIAn, VAMK:in, Yrkeshögskolan Novian, Koulutetut kokemusasiantuntijat KoKoA ry:n sekä Psykosociala förbundet rf:n kanssa.

 

Seuraa hankkeen etenemistä nettisivuillamme sekä Facebookissa ja Instagramissa. Tiedotamme säännöllisesti myös uutiskirjeellä, jonka voit tilata alta.

AJANKOHTAISTA

 

Hankkeen infowebinaari 16.9. Järjestämme webinaarin, jossa esittelemme tarkemmin hankkeen toimintaa. Tilaisuus on kaksikielinen. Lisää infoa webinaarista tulossa – seuraile somekanaviamme!

 

KAT-valmistautujaisia vietettiin 1.6.2021. Hankkeen rekisterissä on pian 32 kokemusasiantuntijaa ja iso määrä kokemusta. Tilaa kokemusasiantuntija keikalle ottamalla yhteyttä hankkeen työntekijöihin.

 

Ruotsinkielisen koulutuksen hakuaika aukeaa 1.9.2021.

 

Hanke järjestää myös jaetun asiantuntijuuden koulutuksia/yhteisvalmennuksia, jotka toimivat lisäkoulutuksena koulutetuille kokemusasiantuntijoille ja sote-alan ammattilaisille. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää!

Kokemusasiantuntijakoulutus järjestetään Vaasassa 4.9.2021-29.3.2022. Lähitunnit tiistaisin klo 16.30-20.30 sekä kolmena lauantaina. Koulutuksen laajuus on 170 tuntia.
Mikä kokemusasiantuntija? Otsikko tekstille, joka kertoo mitä kokemusasiantuntija ja kokemusasiantuntijuus tarkoittavat.

Kokemusasiantuntija (KAT) on kokemusasiantuntijakoulutuksen käynyt henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta sairaudesta, hankalista elämänvaiheista, kuntoutumisesta ja toipumisesta.

 

Kokemusasiantuntija ei ole asiakkaan tai potilaan roolissa, vaan kokemusasiantuntijan roolissa.

 

Koulutuksessa kokemuksesta muodostuu työkalu. Laadukas kokemusasiantuntijakoulutus onkin onnistuneen toiminnan tae. Hyvä koulutus antaa laajasti valmiuksia toimia erilaisissa tehtävissä ja yhteistyössä eri tahojen kanssa. Tämän vuoksi koulutukseen osallistuminen edellyttää riittävän pitkälle edennyttä kuntoutumista.

Miksi kokemusasiantuntija? Otsikko tekstille, joka kertoo kokemusasiantuntijoiden palkkaamisen eduista.

Kokemusasiantuntija tuo erilaisiin tilaisuuksiin, kokouksiin, tapahtumiin sekä asiakas- ja potilastilanteisiin lisäarvoa kokemustiedolla. Kirjatiedon ja kokemustiedon yhdistyessä syntyy jaettua asiantuntijuutta. Jaettu asiantuntijuus tuo arkeen ja kehittämistyöhön uuden tason, joka takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

 

Kokemusasiantuntija voi työskennellä:

 

– Luennoitsijana kouluissa, seminaareissa, kokouksissa yms.
– Laatusuositusten arvioijana tai auditoijana
– Palveluiden suunnittelussa ja kehittämisessä
– Vertaistukiryhmän ohjaajana tai vertaiskeskustelijana
– Ammattilaisen työparina erilaisissa ryhmissä ja koulutuksissa
– Tulkkina asiakkaan ja henkilökunnan välillä
– Tukihenkilönä
Mistä kokemusasasiantuntija? Otsikko kokemusasiantuntijoiden tilaamisesta kertovalle tekstille.

Voit tilata kokemusasiantuntijan keikalle olemalla yhteydessä hankkeen työntekijöihin:

 

Hanna Jakobsson

050 471 9395 / hanna.jakobsson@pspy.fi

 

Emma Geisor

050 409 1515 / emma.geisor@pspy.fi

 

Jos et ole täysin varma, onko kokemusasiantuntija oikea ammattilainen tarjoamaasi tehtävään, ota rohkeasti yhteyttä – voimme yhdessä keskustella tarkemmin työn sisällöstä ja vaatimuksista, ja onko kokemusasiantuntijoissamme niihin sopivaa henkilöä.

Mitä maksaa? Otsikko kokemusasiantuntijoiden palkkioista kertovalle tekstille.

Kokemusasiantuntijoille maksetaan aina tehtäväkohtainen palkkio sekä matkakorvaukset. Noudatamme KoKoA ry:n palkkiosuosituksia, jotka ovat luettavissa täältä (pdf).

YHTEYSTIEDOT

 

Kirkkopuistikko 19–21

65100 VAASA

 

Hankekoordinaattori

Hanna Jakobsson

hanna.jakobsson@pspy.fi

050 471 9395

 

Hanketyöntekijä

Emma Geisor

emma.geisor@pspy.fi

050 409 1515

Hankkeen työntekijät Emma ja Hanna seisovat hymyillen vierekkäin.