Kokemusviikot 25.-28.10.2021: Yli 700 sote-alan ammattilaista ja opiskelijaa koolle etänä

Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen Ääni kokemusasiantuntijuudelle -hanke järjestää Kokemusviikot 25.-28. lokakuuta yhteistyössä VAMKin ja Yrkehögskolan Novian kanssa. Tapahtuma koostuu neljästä, virtuaalisesta seminaaripäivästä, jolle kullekin on omistettu oma teemansa. Teemoja ovat tänä vuonna kohtaaminen, erilainen äitiys, riippuvuuden eri ilmentyvät sekä palvelujärjestelmä.

Kokemusviikot on suunnattu sote-alan ammattilaisille ja alan opiskelijoille lisäkoulutukseksi, mutta siihen voivat osallistua myös muut aiheesta kiinnostuneet. Tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut yli 700 osallistujaa eri puolilta Suomea.

Perinteisten asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi seminaaripäivien aikana kuullaan lukuisten koulutettujen kokemusasiantuntijoiden avaavan aiheita omaan kokemukseensa nojautuen. Jaettu asiantuntijuus vie kuulijan syvälle päivän aiheisiin.

Seminaarissa pohditaan muun muassa, millaista on odottaa lasta yksin ja saako äiti sairastaa. Lisäksi pureudutaan siihen, minkälaista on hyvä kohtaaminen ja millaisia ajatuksia voi olla aggressiivisesti käyttäytyvän ihmisen taustalla. Riippuvuuksista puhuttaessa käsitellään vähemmän tunnettuja riippuvuuden muotoja. Palvelujärjestelmä-teemassa käsitellään muun muassa osallisuutta ja pohditaan, miten se näkyy tulevassa Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymässä.

Tutustu ohjelmaan tästä

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.