PSPY

POHJANMAAN SOSIAALIPSYKIATRINEN YHDISTYS

ÄÄNI KOKEMUSASIANTUNTIJUUDELLE

 

Ääni kokemusasiantuntijuudelle – En röst åt erfarenhetsexpertisen on vuoden 2020 alussa alkanut kolmivuotinen hanke. Tavoitteena on luoda Vaasan alueelle toimiva järjestelmä kokemusasiantuntijoiden koordinointiin, perus- ja jatkokoulutuksiin sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kouluttamiseen.

 

Kokemusasiantuntijoiden koordinointi pitää sisällään rekisterin keräämisen ja ylläpitämisen, markkinoinnin ja mainostamisen, työtehtävien välittämisen sekä kokemusasiantuntijoille järjestettävät säännölliset tapaamiset. Hanke toimii kokemusasiantuntijoiden kouluttajana, mentorina ja edunvalvojana, toisaalta myös kokemusasiantuntijuuden asiantuntijana.

 

Hankkeen aikana järjestetään kaksi peruskoulutusta, yksi jatkokoulutus sekä jaetun asiantuntijuuden koulutukset henkilökunnalle. Tämän lisäksi hankkeen puitteissa järjestetään kaikille avoimia tapahtumia, joiden tarkoituksena on stigman poistaminen ja tiedon levittäminen.

 

Seuraa hankkeen etenemistä nettisivuillamme sekä Facebookissa ja Instagramissa. Tiedotamme säännöllisesti myös uutiskirjeellä, jonka voit tilata alta.

Ajankohtaista

 

Koronavirus ei toistaiseksi vaikuta kokemusasiantuntijakoulutuksen aikatauluihin. Haku koulutukseen on auki 26.4 saakka ja haastattelut järjestetään näillä näkymin aikataulun mukaisesti.

 

Seuraamme hallituksen linjauksia ja infoamme mahdollisista muutoksista.

 

  • Helmikuu

25.2. klo 16.30 Kokemusasiantuntijakoulutuksen esittely (Läntinen Kasarmintori 6)

 

  • Maaliskuu

2.3. Haku kokemusasiantuntijakoulutukseen alkaa. Hae mukaan täyttämällä hakemuslomake ja lähetä se osoitteeseen hanna.jakobsson@pspy.fi. Hakemuslomakkeen sekä lisää tietoa koulutukseen hakemisesta löydät kohdasta ”Tärkeitä linkkejä”.

 

24.3. Ryhmänohjauskoulutus alkaa (jatkokoulutus KAT:lle) SIIRTYY

 

  • Huhtikuu

6.4. klo 15.00 Infotilaisuus hankkeesta alueen järjestöille (Läntinen Kasarmintori 6) SIIRTYY

 

26.4. Viimeinen hakupäivä kokemusasiantuntijakoulutukseen

Kokemusasiantuntija (KAT) on kokemusasiantuntijakoulutuksen käynyt henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta sairaudesta, hankalista elämänvaiheista, kuntoutumisesta ja toipumisesta.

 

Koulutuksessa kokemuksesta työstetään työkalu. Koulutukseen osallistuminen edellyttääkin riittävän pitkälle edennyttä kuntoutumista.

Kokemusasiantuntija tuo erilaisiin tilaisuuksiin, kokouksiin, tapahtumiin sekä asiakas- ja potilastilanteisiin lisäarvoa kokemustiedolla. Kirjatiedon ja kokemustiedon yhdistyessä syntyy jaettua asiantuntijuutta. Jaettu asiantuntijuus tuo arkeen ja kehittämistyöhön uuden tason, joka takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Voit tilata kokemusasiantuntijan keikalle olemalla yhteydessä hankkeen työntekijöihin:

 

Hanna Jakobsson

050 471 9395 / hanna.jakobsson@pspy.fi

 

Veera Riihimäki

050 409 1515 / veera.riihimaki@pspy.fi

 

Jos et ole täysin varma, onko kokemusasiantuntija oikea ammattilainen tarjoamaasi tehtävään, ota rohkeasti yhteyttä – voimme yhdessä keskustella tarkemmin työn sisällöstä ja vaatimuksista, ja onko kokemusasiantuntijoissamme niihin sopivaa henkilöä.

Kokemusasiantuntijoille maksetaan aina tehtäväkohtainen palkkio sekä matkakorvaukset. Noudatamme KoKoA ry:n palkkiosuosituksia.

 

Esimerkkejä palkkiosuosituksista:

 

Ryhmänohjaus ja valmistelutyö 25€ / tunti

Asiakastapaamiset ja tukihenkilötoiminta 50€ / sovittu tapaaminen

Oppilaitosyhteistyö, seminaarit, alustukset, paneelit, luennot ja koulutustilaisuudet 100–600€

Kokouspalkkio 50–100€

Kehittämisprojektiin osallistuminen 300–600€

Muu työskentely (mm. havainnointi, haastattelu, vertaisryhmät, auditointi, työryhmätyöskentely) 25€ / tunti

YHTEYSTIEDOT

 

Hietasaarenkatu 18, 3. krs

65100 Vaasa

 

Hankekoordinaattori

Hanna Jakobsson

hanna.jakobsson@pspy.fi

050 471 9395

 

Hanketyöntekijä

Veera Riihimäki

veera.riihimaki@pspy.fi

050 409 1515