Kehitetään yhdessä – Kokemusasiantuntijakoulutus

PSPY on kevään aikana kouluttanut kokemusasiantuntijoita, joiden valmistuminen on jo aivan nurkan takana. Viime tiistaina istuimme yhdessä alas miettimään, miten kokemusasiantuntijat voisivat valjastaa kokemuksensa ja koulutuksensa yhdistyksen eri yksiköiden ja yhteistyökumppaneiden käyttöön.

Työpaja Upseerin tilat olivat viime tiistai-iltana täynnä ihmisiä, ajatusten pallottelua ja uusia ideoita, kun kehitimme yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa heidän tulevia työllistymismahdollisuuksiaan. Illan vetäjänä toimi Hanna Jakobsson, joka on vastannut myös kevään aikana pyörineestä koulutuksesta. Tutustumiset hoidettiin pikatreffien muodossa, minkä jälkeen siirryttiin varsinaisen aivoriihen pariin.

Noin parin tunnin aikana keräsimme ylös ideoita siitä, missä roolissa kokemusasiantuntijat voisivat työskennellä yhteistyökumppaneidemme apuna sekä yhdistyksemme eri yksiköissä aina hallinnosta lähtien. Illan mittaan kehitimme yhdessä monta uutta ja innostavaa ideaa!

Yhdistyksen kouluttamat kokemusasiantuntijat valmistuvat toukokuun lopulla, minkä jälkeen he voivat työskennellä koulutettuina kokemusasiantuntijoina eri tehtävissä.

Kokemusasiantuntija on kokemusasiantuntijakoulutuksen suorittanut henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta sairaudesta, vammasta, päihdeongelmasta tai muuten vaikeasta elämäntilanteesta. Alkusysäyksen koulutukselle antaa usein vahva halu kehittää palveluita paremmaksi, edistää tasa-arvoa ja lisätä tietoisuutta. 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.