Coronasituationen påverkar PSPY:s verksamhet

Publicerat 12.5.2021

På grund av den nuvarande coronasituationen, har Regionalförvaltningsverket (RFV) beslutat om rekommendationer och begränsningar, som även påverkar Österbottens socialpsykiatriska föreningens (PSPY) verksamhet. RFV har nu beslutat att samlingar med upp till 50 personer är tillåtna, vilket möjliggör deltagande även i Mahis verksamhet utan förhandsanmälan.

Verksamheten i Verkstäderna Komppis och Spurtti, Teamstugan samt Meijeri (förutom seniorverksamheten) fortsätter enligt gällande rekommendationer och begränsningar. Det är nu även fritt fram att delta i Mahis verksamhet utan förhandsanmälan. De nuvarande restriktionerna är i kraft fram till 1.6.2021.

Den regelbundna seniorverksamheten i Meijeri har fortsättningsvis paus, men under juni ordnas kaffekalas i trädgården för Meijeris seniorer.

Verksamheten i föreningens boende-enheter fortsätter i princip som tidigare.

I alla enheter och i all verksamhet beaktas allmänna rekommendationer och begränsningar. Vi påminner ständigt om god hand- och hosthygien och dessutom använder personalen ansiktsmasker i mötet med klienterna. Vi ser också till att säkerhetsavstånd på minst två meter hålls. Utöver detta rekommenderar vi starkt, enligt Vasas allmänna rekommendationer, ansiktsmasker i alla våra utrymmen.

Allas våra insatser behövs för att hejda coronaepidemins framfart. Med ovannämnda åtgärder vill PSPY för sin del bidra till att nya smittor inte sprids. För tillfället är virusläget i Österbotten stabilt, men fortfarande är det viktigt att iakta säkerhetsanvisningar som är till för att trygga hälsosäkerheten. Vi följer ständigt myndigheternas rekommendationer och begränsningar och gör förändringar i vår verksamhet när det behövs. I all vår verksamhet strävar vi till att främja våra klienters hälsa och välmående, så även under coronaepidemin. Hela vår personal är fortsättningsvis anträffbara via telefon och e-post. Vi finns här för dig!

 

Tilläggsinformation:

Johanna Yliviitala, verksamhetsledare

050 464 2353

johanna.yliviitala@pspy.fi

 

Frida Nylund, servicechef (social rehabilitering)

050 364 4640

frida.nylund@pspy.fi

 

Tiina Perälä, servicechef (serviceboende)

050 356 2937

tiina.perala@pspy.fi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.