Avustushakemuksemme Ääni kokemusasiantuntijuudelle -hanketta varten on hyväksytty

Saimme helmikuun alussa kuulla, että sosiaali- ja terveysministeriö on hyväksynyt STEA:n avustusehdotuksen hakemallemme kolmivuotiselle hankkeelle: Ääni kokemusasiantuntijuudelle – KAT-toiminnan nivoutuminen muuttuviin palvelukokonaisuuksiin. Olemme hankkeen kanssa jo täydessä työn touhussa, ja hankkeen työntekijät tekevätkin työtä suurella sydämellä ja hyvällä sykkeellä. Pienessä ajassa on ehtinyt tapahtua jo paljon.

Kokemusasiantuntijatoiminta on yleistynyt ympäri Suomen, mutta käytännöt ovat vielä moninaisia. Hanketyö mahdollistaa pitkäjänteisen toiminnan kehittämisen ja eri osa-alueiden mallintamisen. Tämä puolestaan johtaa toiminnan juurtumiseen ja kokemusasiantuntijuuden aitoon integroitumiseen osaksi palvelujärjestelmää. Mallintamisen avulla hankkeen toimivia käytäntöjä on myös mahdollista jakaa laajemmalle. PSPY on hyvä kotipesä pohjanmaalaiselle kokemusasiantuntijatoiminnalle ja sen kehittämiselle.

 

Hanke vastaa muun muassa:

  • kokemusasiantuntijoiden koordinoinnista: rekisterin keräämisestä ja ylläpitämisestä, työtehtävien välittämisestä sekä kokemusasiantuntijoiden työnohjauksellisesta tuesta.
  • kokemusasiantuntijoiden säännöllisistä tapaamisista, joissa on vertaistuellinen, työnohjauksellinen ja koulutuksellinen ote.
  • kokemusasiantuntijuuden markkinoinnista ja mainostamisesta.
  • kokemusasiantuntijuuden asiantuntijuudesta.
  • perus- ja jatkokoulutuksista sekä jaetun asiantuntijuuden koulutuksista.
  • erilaisista vuosittaisista avoimista ja kohdennetuista tapahtumista.
  • viestinnästä ja näkyvyydestä podcastin, nettisivujen, blogin, Instagramin ja Facebookin kautta.

 

Vaasa, Laihia, Mustasaari, Rannikko-Pohjanmaan sosiaali- ja perusterveydenhuollon kuntayhtymä (Korsnäs, Maalahti, Närpiö, Kaskinen ja Kristiinankaupunki), Psykosociala Förbundet rf, Yrkeshögskolan Novia, Vaasan ammattikorkeakoulu (VAMK), Koulutetut kokemusasiantuntijat ry (KoKoA) sekä SONet Botnia toimivat yhteistyössä hankkeen kanssa.

Jos sinulla on kokemusasiantuntijuuteen liittyviä kysymyksiä tai ajatuksia, olethan yhteydessä Hanna Jakobssoniin (hankekoordinaattori) ja Veera Riihimäkeen (hanketyöntekijä).

Voit jo nyt tilata kauttamme kokemusasiantuntijoita erilaisiin työtehtäviin.

 

Tervetuloa kuuntelemaan hankkeen ja kokemusasiantuntijakoulutuksen esittelyä (koulutuksen esittelytilaisuuden mainos, pdf) Mahikselle (Läntinen Kasarmintori 6) ti 25.2. klo 16.30.

 

Lisätietoja:

Hanna Jakobsson (hankekoordinaattori), hanna.jakobsson@pspy.fi / 050 471 9395 

Veera Riihimäki (hanketyöntekijä), veera.riihimaki@pspy.fi / 050 409 1515

 

Ääni kokemusasiantuntijuudelle – KAT-toiminnan nivoutuminen muuttuviin palvelukokonaisuuksiin / En röst åt erfarenhetsexpertisen – att anpassa erfarenhetsexpertverksamheten till olika serviceformer

ÄK-hanke

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.