Den förvärrade coronasituationen påverkar PSPY:s verksamhet

Publicerat 6.10.2020, uppdaterad 13.10.2020 & 28.10.2020

På grund av Vasas förvärrade coronasituationen, har social- och hälsovårdsnämnden i Vasa samt Regionförvaltningsverket beslutat om rekommendationer och begränsningar, som även påverkar Österbottens socialpsykiatriska föreningens (PSPY) verksamhet.

Mahis förblir stängd fram till den 30 november. Mahis personal är fortfarande i kontakt med medlemmarna och nås via telefon och e-post under Mahis öppethållningstider. Också seniorverksamhet i dagverksamheten i Meijeri har fortsättningsvis paus fram till den 30 november 2020.

Verksamheten i föreningens boende-enheter fortsätter i princip som tidigare, men besök till Jansson-hemmet är i detta skede förbjudet. Personalen hjälper gärna till med praktiska arrangemang som möjliggör kontakt utan besök under denna tid.

Verksamheten i Verkstäderna Upseeri och Spurtti, Teamstugan samt Meijeri (förutom seniorverksamheten) fortsätter som tidigare. I alla enheter och i all verksamhet beaktas allmänna rekommendationer och begränsningar. Vi påminner ständigt om god hand- och hosthygien och dessutom använder personalen ansiktsmasker i mötet med klienterna. Utöver detta rekommenderar vi, enligt Vasas allmänna rekommendationer, ansiktsmasker i alla våra utrymmen och föreningen ordnar inga samlingar med över 10 personer.

Allas våra insatser behövs för att hejda coronaepidemins framfart. Med ovannämnda åtgärder vill PSPY för sin del bidra till att nya smittor inte sprids. I all vår verksamhet strävar vi till att främja våra klienters hälsa och välmående, så även under coronaepidemin. Hela vår personal är fortsättningsvis anträffbara via telefon och e-post. Vi finns här för dig!

 

Ytterligare information:

Johanna Yliviitala, verksamhetsledare

050 464 2353

johanna.yliviitala@pspy.fi

 

Frida Nylund, servicechef (social rehabilitering)

050 364 4640

frida.nylund@pspy.fi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.